Financieel-Directeur-Bouwbedrijf-Midden-Nederland-076560

Financieel Directeur Bouwbedrijf – vacature Midden Nederland | Bouwbedrijf actief in ontwikkeling, woningbouw, bedrijfspanden en utiliteitsbouw.

Vacature ingevuld

Klik hier voor meer vacatures

Financieel Directeur Bouwbedrijf / Midden Nederland

Financieel Directeur Bouwbedrijf vacature Midden NederlandMet een sterke marktaanpak, hoge klantbetrokkenheid en een gezonde dosis ondernemerschap heeft de onderneming in de afgelopen decennia een vooraanstaande landelijke positie in de markt verworven.

Ter geleidelijke opvolging van de huidige Financieel Directeur zijn wij op zoek naar een ‘nieuwe’ Financieel Directeur Bouwbedrijf.

Functie Financieel Directeur Bouwbedrijf

De uitdaging voor de Financieel Directeur is eenvoudig: financiële sturing van de holding en daaronder vallende dochtermaatschappijen (100 – 200 mln omzet). De uitvoering is uiteraard complexer: uitstippelen beleid voor de toekomst, eventueel passende overnames mede uitonderhandelen en invoegen, sturing, controlling huidige business etc.

Jouw zwaarte en toegevoegde waarde komt met name om de hoek kijken bij:

  • Prognoses en resultaten lopende projecten;
  • Risico-inventarisatie nieuwe projecten en project control bij lopende zaken;
  • Contractonderhandelingen, fiscale en verzekeringstechnische aangelegen;
  • Algehele AO/IC, risicomanagement, doorlopende verbetering en optimalisatie financiële processen;
  • Beheersing werkkapitaal;
  • Maand-, kwartaal en jaarafsluitingen, consolidaties op holdingniveau;
  • Contacten met / begeleiding bij bank, belastingdienst, accountants, fiscalisten, verzekeraars etc.
  • In de sturing van ‘finance’ houd je de wind goed in de zeilen. Je bent motivator voor jouw team en de financieel verantwoordelijken. Je geeft een ieder ruimte tot eigen invulling, uiteraard binnen de door jou gestelde grenzen.

Rapportage aan directie en RvC.

Profiel Financieel Directeur Bouwbedrijf

Ervaring binnen de bouwwereld is een voorwaarde. Je vervult nu een vergelijkbare positie of bent toe aan de volgende stap naar Financieel Directeur (er is voldoende tijd voor inwerken en opvolging). Kan ook zijn dat je nu RA en werkzaam in de accountancy bent en middelgrote tot grote bouwondernemingen in je portefeuille hebt.

Het werken in een familie- cq DGA-bedrijf is jou niet onbekend. Je snapt heel goed welke belangen nog meer mee spelen ten opzichte van een bouwonderneming met meerdere aandeelhouders.

Je bent ondernemend, maar je hebt ook een bepaald conservatisme. Jij bent degene die op de rem durft te trappen. Jij bent schrander en pienter! Je kunt schaken en schakelen.

Geboden

In populaire termen, een top baan. Feitelijk ben jij de financieel eindverantwoordelijke. Je bent de bewaker van het kapitaal, de onderneming en het werkgeverschap. Je bouwt mee en breidt uit.

Voor meer informatie kan je contact opnemen met Wouter op 06 54 74 23 04 (ook in de avonduren of het weekend).

—-

Gebruik onderstaand formulier om te solliciteren of te reageren:

    Klik hier voor meer vacatures of schrijf je in. Wij publiceren namelijk niet alle vacatures.